Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatny ale wciąż aromatyczny, z kurkumowym domowym makaronem.
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10279
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1101
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 94
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 83
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 66
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10279
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 1101
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 94
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 83
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 66
Składniki
Wszystkie składniki jak przy zwykłym rosole trzeba wrzucić do gara oprócz natki pietruszki i gotować co najmniej 1,5 h. Rosół jest bardzo delikatny, nie trzeba zbierać ok z wierzchu, więc polecam go dla lubiących zjeść lekko ale ze smakiem. Gotowane mięso obiera się z kości, można dodać kawałki do rosołu, zjeść jeszcze ciepłe na kanapkach, lub zrobić z niego galarety z pozostałością rosołu.
Miałam chwilę więc zrobiłam domowy makaron, bez obaw, to tylko łyżeczka kurkumy, która rozeszła się po jaju. Ciasto wyrobiłam, obsypałam mąką pokroiłam w pasy i posiekałam. Gotuje się kilka minut, można wysuszyć i przechowywać.
Smacznego :)