Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatny ale wciąż aromatyczny, z kurkumowym domowym makaronem.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5301
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5301
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Składniki
Wszystkie składniki jak przy zwykłym rosole trzeba wrzucić do gara oprócz natki pietruszki i gotować co najmniej 1,5 h. Rosół jest bardzo delikatny, nie trzeba zbierać ok z wierzchu, więc polecam go dla lubiących zjeść lekko ale ze smakiem. Gotowane mięso obiera się z kości, można dodać kawałki do rosołu, zjeść jeszcze ciepłe na kanapkach, lub zrobić z niego galarety z pozostałością rosołu.
Miałam chwilę więc zrobiłam domowy makaron, bez obaw, to tylko łyżeczka kurkumy, która rozeszła się po jaju. Ciasto wyrobiłam, obsypałam mąką pokroiłam w pasy i posiekałam. Gotuje się kilka minut, można wysuszyć i przechowywać.
Smacznego :)