Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam rosołek w lżejszym, drobiowym wydaniu. Rosół jest wyrazisty, aromatyczny oraz bardzo pożywny. Świetnie rozgrzewa, dodaje energii i stawia na nogi wszystkich, którym dokucza zimowa aura ;)
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 93
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9861
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 93
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9861
Składniki
Oczyszczone części indyka zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy powstającą na powierzchni piankę.
Cebulkę podpiekamy nad ogniem, a następnie dodajemy ją do gotującego się indyka wraz z obraną włoszczyzną, gałązką lubczyku, zielem angielskim i listkiem laurowym. Wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a rosół nabierze intensywności.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem, warzywami z gotowania* i świeżą natką pietruszki. * Najbardziej klasyczna jest marchewka, ale są osoby lubiące dodatki innych warzyw. Ja uwielbiam gotowaną pietruszkę oraz delikatne liście kapusty ;D Życzę smacznego! :)