Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam rosołek w lżejszym, drobiowym wydaniu. Rosół jest wyrazisty, aromatyczny oraz bardzo pożywny. Świetnie rozgrzewa, dodaje energii i stawia na nogi wszystkich, którym dokucza zimowa aura ;)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4282
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1182
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34285
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 593
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4282
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1182
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34285
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 593
Składniki
Oczyszczone części indyka zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy powstającą na powierzchni piankę.
Cebulkę podpiekamy nad ogniem, a następnie dodajemy ją do gotującego się indyka wraz z obraną włoszczyzną, gałązką lubczyku, zielem angielskim i listkiem laurowym. Wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a rosół nabierze intensywności.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem, warzywami z gotowania* i świeżą natką pietruszki. * Najbardziej klasyczna jest marchewka, ale są osoby lubiące dodatki innych warzyw. Ja uwielbiam gotowaną pietruszkę oraz delikatne liście kapusty ;D Życzę smacznego! :)