Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27519
Dodano: 08.02.2016
Odsłon: 9342
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Oczyszczone części indyka zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy powstającą na powierzchni piankę.
Cebulkę podpiekamy nad ogniem, a następnie dodajemy ją do gotującego się indyka wraz z obraną włoszczyzną, gałązką lubczyku, zielem angielskim i listkiem laurowym. Wszystko gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a rosół nabierze intensywności.
Gotowy rosół doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem, warzywami z gotowania* i świeżą natką pietruszki.
* Najbardziej klasyczna jest marchewka, ale są osoby lubiące dodatki innych warzyw. Ja uwielbiam gotowaną pietruszkę oraz delikatne liście kapusty ;D
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

bellamozzarella 28 września 2016Zgłoś do usunięcia
Z indyczka mniammm ;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

monikagotuje 11 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
smaczny :) Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 08 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
U nas też dzisiaj rosół ;) <3 Odpowiedzi: 1 ▼7 Kto głosował? | Odpowiedz