Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podaję jest zrobiony na kaczym podudziu tylko. Bardzo prosty, nie zabierający czasu i smaczny. Może być podany jako samodzielne danie, jeśli podany z makaronem lub jako dodatek do pierogów, krokietów lub pyz w postaci bulionu w filiżance. Na zdjęciu rosół podany jest z domowym makaronem bez jajek.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 39
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 39
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Składniki
1,25 l wody zagotować na dużym ogniu. Wrzucić na to kaczkę i utrzymuj gotowanie na dużym ogniu jakiś czas, powiedzmy 5-10 minut. Wrzuć łodygę selera i ziele angielskie oraz pieprz.
Po 5-10 minutach zredukuj ogień na minimalny i kontynuuj gotowanie przez godzinę. Dodaj obraną marchew i pietruszkę. 1/4 cebuli usmaż na palniku i dodaj do rosołu. Kontynuuj gotowanie przez następne pół godziny. Rosół powinien stawać się bardziej klarowny.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij łodygę selera zanim się rozgotuje. Dodaj płaską łyżeczkę kucharka (opcjonalnie).
Włóż małą gałązkę lubczyku i dalej gotuj przez kilka minut.
Przed podaniem wyjmij lubczyk, wrzuć posiekaną pietruszkę i podawaj !