Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podaję jest zrobiony na kaczym podudziu tylko. Bardzo prosty, nie zabierający czasu i smaczny. Może być podany jako samodzielne danie, jeśli podany z makaronem lub jako dodatek do pierogów, krokietów lub pyz w postaci bulionu w filiżance. Na zdjęciu rosół podany jest z domowym makaronem bez jajek.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3115
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6759
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 51
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3115
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6759
Składniki
1,25 l wody zagotować na dużym ogniu. Wrzucić na to kaczkę i utrzymuj gotowanie na dużym ogniu jakiś czas, powiedzmy 5-10 minut. Wrzuć łodygę selera i ziele angielskie oraz pieprz.
Po 5-10 minutach zredukuj ogień na minimalny i kontynuuj gotowanie przez godzinę. Dodaj obraną marchew i pietruszkę. 1/4 cebuli usmaż na palniku i dodaj do rosołu. Kontynuuj gotowanie przez następne pół godziny. Rosół powinien stawać się bardziej klarowny.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij łodygę selera zanim się rozgotuje. Dodaj płaską łyżeczkę kucharka (opcjonalnie).
Włóż małą gałązkę lubczyku i dalej gotuj przez kilka minut.
Przed podaniem wyjmij lubczyk, wrzuć posiekaną pietruszkę i podawaj !