Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podaję jest zrobiony na kaczym podudziu tylko. Bardzo prosty, nie zabierający czasu i smaczny. Może być podany jako samodzielne danie, jeśli podany z makaronem lub jako dodatek do pierogów, krokietów lub pyz w postaci bulionu w filiżance. Na zdjęciu rosół podany jest z domowym makaronem bez jajek.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 629
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2854
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 629
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2854
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 785
Składniki
1,25 l wody zagotować na dużym ogniu. Wrzucić na to kaczkę i utrzymuj gotowanie na dużym ogniu jakiś czas, powiedzmy 5-10 minut. Wrzuć łodygę selera i ziele angielskie oraz pieprz.
Po 5-10 minutach zredukuj ogień na minimalny i kontynuuj gotowanie przez godzinę. Dodaj obraną marchew i pietruszkę. 1/4 cebuli usmaż na palniku i dodaj do rosołu. Kontynuuj gotowanie przez następne pół godziny. Rosół powinien stawać się bardziej klarowny.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij łodygę selera zanim się rozgotuje. Dodaj płaską łyżeczkę kucharka (opcjonalnie).
Włóż małą gałązkę lubczyku i dalej gotuj przez kilka minut.
Przed podaniem wyjmij lubczyk, wrzuć posiekaną pietruszkę i podawaj !