Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rosół z kaczki , smaczny klarowny i prosty w przygotowaniu. Polecam
garnek, łyżka, widelec, obieraczka lub nóż,
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1608
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1966
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1608
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1966
Składniki
Mięso umyć , usunąć nadmiar skór czy tłuszczu, włożyć do garnka ,zalać wodą tak by mięso było zakryte. ( u mnie trochę więcej jak 2 litry ). Dodać sól około łyżeczki, doprowadzić do zagotowania, zdjąć wytworzone szumowiny podczas gotowania. Gotować na średnim ogniu , zbierając co jakiś czas nadmiar wytworzonego tłuszczu. Dodać oczyszczone marchewki, pietruszkę i seler oraz opaloną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz przyprawę Kucharek do smaku. Na koniec dodać liście lubczyku. Gotować jeszcze około 60 minut na małym ogniu rosół ma tylko pyrkać. Wyłączyć , spróbować i w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą do smaku. Smacznego
Rosół gotowy do podania.