Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosół podany z kluskami Szpecle.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 25
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 32
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 25
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Składniki
Korpus szyję i skrzydełka z kaczki czyścimy i myjemy. Do gotującej się wody (1,5 litra) wkładamy korpus, szyjkę i skrzydełka. Podczas gotowania pozbywamy się szumowiny, dodajemy 3-4 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, pokrojony drobno lubczyk, por, korzeń pietruszki, marchew, por i seler. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjmujemy je i obieramy od kości. W między czasie gotujemy kluski według przepisu podanego na opakowaniu. Rosół doprawiamy do smaku, gdy marchewka i pietruszka są miękkie, kończymy gotowanie rosołu. Ugotowane kluski odcedzamy z wody i nakładamy do miseczki, posypujemy drobnym mięsem z kaczki i wlewamy rosół z kawałkiem marchewki i pietruszki. Smacznego!!!