Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosół podany z kluskami Szpecle.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8650
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7239
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4946
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327889
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8650
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7239
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4946
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327889
Składniki
Korpus szyję i skrzydełka z kaczki czyścimy i myjemy. Do gotującej się wody (1,5 litra) wkładamy korpus, szyjkę i skrzydełka. Podczas gotowania pozbywamy się szumowiny, dodajemy 3-4 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, pokrojony drobno lubczyk, por, korzeń pietruszki, marchew, por i seler. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjmujemy je i obieramy od kości. W między czasie gotujemy kluski według przepisu podanego na opakowaniu. Rosół doprawiamy do smaku, gdy marchewka i pietruszka są miękkie, kończymy gotowanie rosołu. Ugotowane kluski odcedzamy z wody i nakładamy do miseczki, posypujemy drobnym mięsem z kaczki i wlewamy rosół z kawałkiem marchewki i pietruszki. Smacznego!!!