Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosół podany z makaronem nitki.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253467
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253467
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Korpus szyję i skrzydełka z kaczki czyścimy i myjemy. Do gotującej się wody (1,5 litra) wkładamy korpus, szyjkę i skrzydełka.
Podczas gotowania pozbywamy się szumowiny, dodajemy 3-4 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, pokrojony drobno lubczyk, por, marchew, paloną cebulę, por i seler. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjmujemy je i obieramy od kości.
W między czasie gotujemy makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Rosół doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i nakładamy do talerzy, posypujemy drobnym mięsem z kaczki i wlewamy rosół z kawałkiem marchewki. Smacznego!!!