Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy obiad był inspiracją oglądanych wczoraj Kuchennych Rewolucji jak Pani Magda Gessler robiła te kluseczki do rosołu z cielęciny, ja zrobiłam rosół ze swojego kuraka brojler, powiem wam że kluseczki takie do rosołu to rewelacja. Ale tu nie mowa o rosole lecz właśnie o kluskach na który chętnie podam wam przepis.
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25737
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 498
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25737
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 498
Składniki
Rosół ugotować, ale przepisu już nie będę podawać bo już nie raz był podawany.
W szklance naszykować kaszę manną.
Jajka za pomocą widelca utrzeć z masłem na jednolitą masę, dodać kaszę manną.
I wszystko razem połączyć ze sobą, pozostawić na 15 minut aby kasza napęczniała.
W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, łyżką nakładać małe porcje ciasta z kaszy.
I od czasu zagotowania oraz wypłynięcia klusek na wierzch gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Rosołek z tymi kluseczkami smakuje rewelacyjnie no i zawsze to coś innego.