Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół każdy gotuje podobnie, więc zachęcam do zapoznania się również z przepisem na sos do potrawki na słodko z rodzynkami, bo tak podawała go moja Babcia i dzisiaj ja też podaję w takiej wersji. Smacznego.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1131
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5774
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1131
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5774
Składniki
Kurę myjemy i zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia godzinę ( jeżeli pojawi się piana, zdejmujemy łyżką ), Dodajemy obrane warzywa i gotujemy ok. 20 minut. Następnie zrumienioną na suchej patelni lub nad gazem cebulę, pieprz i pieprz w kulkach, gotujemy jeszcze ok. 40-50 minut. Gdy kura jest miękka, wyjmujemy ją i przelewamy rosół przez sitko, doprawiamy do smaku Podajemy z makaronem typu nitki i posypujemy pietruszką lub lubczykiem. Zapraszam do sprawdzenia przepisu na sos do potrawki na słodko !