Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z kury

Rosół z kury

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 975

Dodano:

Odsłon: 5000

Rosół każdy gotuje podobnie, więc zachęcam do zapoznania się również z przepisem na sos do potrawki na słodko z rodzynkami, bo tak podawała go moja Babcia i dzisiaj ja też podaję w takiej wersji. Smacznego.
Reklama
Reklama
Rosół z kury

Przygotowanie

  1. Kurę myjemy i zalewamy przegotowaną wodą, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia godzinę ( jeżeli pojawi się piana, zdejmujemy łyżką ),
    Dodajemy obrane warzywa i gotujemy ok. 20 minut.
    Następnie zrumienioną na suchej patelni lub nad gazem cebulę, pieprz i pieprz w kulkach, gotujemy jeszcze ok. 40-50 minut.
    Gdy kura jest miękka, wyjmujemy ją i przelewamy rosół przez sitko, doprawiamy do smaku
    Podajemy z makaronem typu nitki i posypujemy pietruszką lub lubczykiem.

    Zapraszam do sprawdzenia przepisu na sos do potrawki na słodko !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

staraKuchara150kg 09 grudnia 2015 Coś bladziuchny, kurczak chyba na diecie. GMO?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń