Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy mi się z niedzielnym obiadem u babci. To ulubiona zupa mojego synka. Idealny rosół z kury wychodzi każdemu, gdy okażemy się cierpliwi podczas jego gotowania.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13756
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3237
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4940
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13756
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3237
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1044
Składniki
Oczyszczoną kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa oraz zrumienianą na płycie cebulę, a także przyprawy. Miękką kurę wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Rosół można podać z makaronem, ryżem lub pulpecikami. Przed podaniem posypać natką pietruszki, kurę można podać z rosołem lub jako drugie danie.