Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy mi się z niedzielnym obiadem u babci. To ulubiona zupa mojego synka. Idealny rosół z kury wychodzi każdemu, gdy okażemy się cierpliwi podczas jego gotowania.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 56
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 56
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Składniki
Oczyszczoną kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa oraz zrumienianą na płycie cebulę, a także przyprawy. Miękką kurę wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Rosół można podać z makaronem, ryżem lub pulpecikami. Przed podaniem posypać natką pietruszki, kurę można podać z rosołem lub jako drugie danie.