Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo mówić? Rosół dobry na wszelkie dolegliwości. Dodatek orientalnych przypraw rozgrzeje organizm, wzmocni odporność i doda wigoru na jesienną aurę.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 122
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1148
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 122
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 440
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Podudzia wrzucam do wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 2-3 minuty. Później wylewamy wodę i nalewamy nowej.
Warzywa myjemy i obieramy.
Wszystkie składniki dodajemy do wywaru. I na niedużym ogniu gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut.
Kolejny etap to dobór orientalnego makaronu. Świetnie nadaje się do tego ten oto makaron, dostępny m.in. w Carrefour. Oczywiście, nie stoi nic na przeszkodzie, żeby wykorzystać dowolny inny.
Pożyczam sobie trochę bulionu z rosołu i gotuję w nim makaron wg wytycznych na opakowaniu.
Teraz kwestia podania, ważna jest kolejność: Mięso z nóg oddzielamy na mniejsze kawałki, kości i skór nie wyrzucamy, lecz wrzucamy z powrotem do reszty bulionu i gotujemy dalej. Mięso kładziemy na talerzu, dodajemy kawałki ugotowanych warzyw, następnie makaron i zalewamy rosołem. Przyprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. Smacznego!