Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z pstrąga

Rosół z pstrąga

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 10176

Dodano:

Odsłon: 328

Pstrąg idealnie nadaje się na delikatny rosół

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka z litrem wody włożyłam pozostałości z filetowania dwóch innych pstrągów. Dodałam obraną marchew, cebulę, pietruszkę, kawałek selera i zieloną część pora. Jeszcze suszony grzybek i ząbek czosnku i chili dla aromatu. jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i sól.
    Całość gotowałam do miękkości warzyw. Potem bulion przecedziłam. marchewkę, pietruszkę i seler pokroiłam w kostkę.
    Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach dodałam oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka pstrąga.
    Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek i różyczki brokuła, kilka plasterków białej części pora i pokrojone warzywa bulionowe.
    Do smaku dodałam przeciśnięty ząbek czosnku.


  2. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i sprawdziłam smak.

    Rosół jest bardzo delikatny.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń