Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg idealnie nadaje się na delikatny rosół
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3168
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3168
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2464
Składniki
Do garnka z litrem wody włożyłam pozostałości z filetowania dwóch innych pstrągów. Dodałam obraną marchew, cebulę, pietruszkę, kawałek selera i zieloną część pora. Jeszcze suszony grzybek i ząbek czosnku i chili dla aromatu. jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i sól. Całość gotowałam do miękkości warzyw. Potem bulion przecedziłam. marchewkę, pietruszkę i seler pokroiłam w kostkę. Do gotującego się bulionu dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach dodałam oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka pstrąga. Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam groszek i różyczki brokuła, kilka plasterków białej części pora i pokrojone warzywa bulionowe. Do smaku dodałam przeciśnięty ząbek czosnku.
Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i sprawdziłam smak. Rosół jest bardzo delikatny. Smacznego :)