Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejku jaka ja szczęśliwa wczoraj przyjechała moja córcia która uczy się w Piszu i wiecie co poszła na kierunek mechanika samochodowego, nie ważne ważne że jest ze mną bo bardzo rzadko przyjeżdża ze względu na dojazd. Pytałam dziś co gotujemy i właśnie córcia zachciała rosołu powiedziała " Mamo ugotuj mi rosół twój jest nie zastąpiony nikt takiego nie umie ugotować ", no to mamusia posłuchała i córeczce rosołek przepyszny ugotowała.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457756
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457756
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1464
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2280
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 586
Składniki
Do dużego garnka włożyć opłukane zimną wodą opisane mięsa wkroić dowolnie marchew oraz korzeń pietruszki, wlać dwa litry wody. Wstawić na ogień i zagotować, jak już się gotuje zmniejszyć ogień, zebrać powstałe w czasie gotowania szumowiny. Po zebraniu szumowin dodać pokrojone liście pora i selera, podpaloną na gazie lub kuchni cebulę oraz doprawić przyprawą z solą ( u mnie doprawka ). Całość gotować na bardzo wolnym ogniu około trzech godzin tak aby rosół tylko pyrkotał.
W czasie gotowania się a właściwie pyrkotania rosołu dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Pod koniec gotowania czyli tak mniej więcej po trzech godzinach dodać pokrojona drobno natkę pietruszki i całość zagotować. Jak już mięso jest mięciutkie i praktycznie się rozpada wyłączyć gaz i zdjąć rosół z ognia.
Gdy już mamy ugotowany pyszny rosół makaron ugotować osobno kto jaki lubi ja wybrałam drobne muszelki. Ale każdy może używać makaronu jaki lubi.
Pyszny gorący rosołek podałam z ugotowanym osobno makaronem oraz wkładką mięsa wołowego. Rosół wyszedł tak przepyszny że córka nie mogła się objeść, wyglądała jak gruby bąk. Bardzo się cieszę że jej tak bardzo posmakował. Nie chwaląc się sama jestem z siebie dumna że wyszedł taki smaczny. Przed podaniem rosołu można doprawić świeżo zmielonym pieprzem czarnym.