Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z trzech gatunków mięs

Rosół z trzech gatunków mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 1028 Ocena: 7083

Dodano:

Odsłon: 2427

Dzień dobry kochani dziś na blogu zostawię wam przepis na rosół z trzech gatunków mięs może ktoś zechce skorzystać jeśli nie to zrozumiem. Dużo ludzi uwielbia rosół ale są też tacy co ich zdaniem ta zupa to danie nie do zjedzenia

Składniki

  • 800 g ćwiartek z kurczaka - 2 mniejsze sztuki,
  • 850 g skrzydło indycze - 1 sztuka,
  • 780 g wołowiny - 1 zestaw rosołowy,
  • 2 łyżki liści magii,
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • 3 łyżki natki pietruszki,
  • 1 zestaw warzyw - marchew, korzeń pietruszki, por, seler,
  • 1 średnia cebula,
  • 2 kostki rosołowe - jeżeli ktoś lubi
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół z trzech gatunków mięs

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka ułożyć opłukane mięsa ( zawsze opłukuje każde mięso ), wlać dwa litry wody i dodać oczyszczone warzywa, zagotować zmniejszyć ogień i zebrać powstałe szumowiny. W trakcie gotowania na bardzo wolnym ogniu dodać przyprawę uniwersalną oraz jeżeli ktoś lubi to kostki rosołowe ( nie ma przymusu ). Gotować na jak najmniejszym ogniu co najmniej dwie godziny ( rosół czym wolniej gotowany będzie bardziej klarowny nie mętny )

  2. Gdy mięso jest już prawie miękkie a zwłaszcza wołowina ponieważ drobiowe mięso to szybko staje się miękkie, wtedy dodać pokrojone liście magii oraz opaloną na gazie lub na kuchni kaflowej cebulę i nadal gotować przez godzinę na bardzo wolnym ogniu. Na koniec gdy na rosole pojawia się w trakcie gotowania tak zwany kożuszek wtedy dodać natkę pietruszki i jeszcze chwilkę pogotować do pełnej miękkości mięsa

  3. Ugotowany aromatyczny rosół podałam z drobnym makaronem pięciojajecznym z kawałkami mięsa z kurczaka, indyka oraz wołowiny. Rosół przed zjedzeniem o ile ktoś lubi można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. My uwielbiamy dużo a nawet bardzo dużo zieleniny w zupach i rosole, jeżeli ktoś woli na samych warzywach jak najbardziej tak można

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń