Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry kochani dziś na blogu zostawię wam przepis na rosół z trzech gatunków mięs może ktoś zechce skorzystać jeśli nie to zrozumiem. Dużo ludzi uwielbia rosół ale są też tacy co ich zdaniem ta zupa to danie nie do zjedzenia
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1120
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 286
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 244
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1120
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 286
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 244
Składniki
Do dużego garnka ułożyć opłukane mięsa ( zawsze opłukuje każde mięso ), wlać dwa litry wody i dodać oczyszczone warzywa, zagotować zmniejszyć ogień i zebrać powstałe szumowiny. W trakcie gotowania na bardzo wolnym ogniu dodać przyprawę uniwersalną oraz jeżeli ktoś lubi to kostki rosołowe ( nie ma przymusu ). Gotować na jak najmniejszym ogniu co najmniej dwie godziny ( rosół czym wolniej gotowany będzie bardziej klarowny nie mętny )
Gdy mięso jest już prawie miękkie a zwłaszcza wołowina ponieważ drobiowe mięso to szybko staje się miękkie, wtedy dodać pokrojone liście magii oraz opaloną na gazie lub na kuchni kaflowej cebulę i nadal gotować przez godzinę na bardzo wolnym ogniu. Na koniec gdy na rosole pojawia się w trakcie gotowania tak zwany kożuszek wtedy dodać natkę pietruszki i jeszcze chwilkę pogotować do pełnej miękkości mięsa
Ugotowany aromatyczny rosół podałam z drobnym makaronem pięciojajecznym z kawałkami mięsa z kurczaka, indyka oraz wołowiny. Rosół przed zjedzeniem o ile ktoś lubi można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. My uwielbiamy dużo a nawet bardzo dużo zieleniny w zupach i rosole, jeżeli ktoś woli na samych warzywach jak najbardziej tak można