Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół ze swoim makaronem z brojlera.

Rosół ze swoim makaronem z brojlera.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1074

Dodano:

Odsłon: 94

Jak niedziela to i rosół, nie jest to żaden obowiązek ale jakoś tak przystało ????.

Składniki

  • Porcje rosołowe z kurczaka ( u mnie skrzydła, szyja, żołądek, wątroba, skóry z piersi kurczaka ),
  • 2 duże marchewki,
  • 1 mała cebula,
  • 1 mały ząbek czosnku,
  • 1 duży lub kilka korzeni pietruszki ( mam swoją ),
  • 4 plastry korzenia selera,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 2 łyżki natki lubczyk - magii,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 duże liście laurowe,
  • kawałek pora ( zielona część ).
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 3 litry wody, dodać umyte mięso oraz wszystkie warzywa i opaloną cebulę.

  2. Wszystko zagotować zebrać powstałe szumowiny i gotować na bardzo wolnym ogniu około 3 godzin.

  3. Po tym czasie dodać natkę pietruszki doprawić do smaku solą lub ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę zagotować.

  4. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i zagotować.

  5. Na koniec dodać łyżkę liści lubczyk - magii, wymieszać.

  6. Rosół podałam ze swoim makaronem i szczyptą pieprzu czarnego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń