Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to prosta i smaczna zupa, którą można przygotować z warzyw, które zalegają nam w lodówce. Super nadaje się na obiad wegetariański jak i zwykły.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 245
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 245
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Składniki
Zagotować wywar. Cebulkę szalotkę pokroić i zeszklić na maśle. Dodać do wywaru. Warzywa obrać. Marchewkę pokroić w plasterki. Pietruszkę korzeń i selera pokroić w kostkę. Brukselki przekroić na pół. Wszystkie warzywa ugotować w wywarze do miękkości. Maślankę, jajko i mąkę wymieszać, aby nie było grudek, zahartować bulionem. Następnie wlać i gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Na koniec zupę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Posiekać np. koperek i posypać z wierzchu.