Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni. Polecam :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8844
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7777
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8844
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7777
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ryżu.
Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, ja gotowałam 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowanego gołąbka wkładamy do miseczki, łyżką rozdrabniamy go w kawałki i zalewamy wywarem w którym się gotowały. Smacznego!!!