Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa dyniowa w sam raz na uprzyjemnienie jesiennych dni.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21695
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 308
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21695
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 308
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Dynię wydrążyć, odkroić skórkę, miąższ pokroić w kostkę. Obrać ziemniaki i cebulę - również pokroić w kostkę, posiekać drobno czosnek. Wrzucić składniki na rozgrzaną oliwę do garnka, dodać kminek, imbir i paprykę chilli, podsmażać ok. 10 minut, co chwila mieszając, aż kawałki dyni lekko zmiękną. Następnie zalać bulionem tak, by przykryć warzywa w garnku. Gotować ok. 20 minut, aż ziemniaki i dynia będą miękkie. Po ugotowaniu lekko przestudzić.
Zupę zblendować na gładki krem. Jeśli ma być łagodniejszy wyjąć wcześniej papryczkę chilli, jej zblendowanie mocno zaostrzy smak. Podawać z dodatkiem kwaśniej śmietany lub mleczka kokosowego. Posypać pestkami dyni lub słonecznika. Można podawać również z grzankami (pokrojony w kostkę chleb podsmażyć na oliwie aż stanie się chrupki). Smacznego!