Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3606
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3606
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Składniki
Wkładamy paprykę do piekarnika i 15 min. grillujemy aż skórka z papryki będzie miejscami czarna.
Wkładamy paprykę do woreczka foliowego i trzymamy 10 minut. Po wyjęciu bardzo łatwo ściągnąć skórę z papryki.
Gotujemy wywar warzywny (z wszystkich warzyw) z kostką rosołową lub masłem. Dorzucamy pokrojone i przesmażone z cebulą papryki bez pestek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je w malakserze. Dodajemy przyprawy, parę kropel cytryny.
Smażymy na oliwie z oliwek grzanki i podajemy z zupą. Posypujemy startym serem.