Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Wkładamy paprykę do piekarnika i 15 min. grillujemy aż skórka z papryki będzie miejscami czarna.
Wkładamy paprykę do woreczka foliowego i trzymamy 10 minut. Po wyjęciu bardzo łatwo ściągnąć skórę z papryki.
Gotujemy wywar warzywny (z wszystkich warzyw) z kostką rosołową lub masłem. Dorzucamy pokrojone i przesmażone z cebulą papryki bez pestek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je w malakserze. Dodajemy przyprawy, parę kropel cytryny.
Smażymy na oliwie z oliwek grzanki i podajemy z zupą. Posypujemy startym serem.