Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam serdecznie na kolejną wypróbowaną zupkę w orientalnych klimatach. Polecam wszystkim wielbicielom pikantnych dań!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 128
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu. Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym. Smacznego!