Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam serdecznie na kolejną wypróbowaną zupkę w orientalnych klimatach. Polecam wszystkim wielbicielom pikantnych dań!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242895
Składniki
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu. Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym. Smacznego!