Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam serdecznie na kolejną wypróbowaną zupkę w orientalnych klimatach. Polecam wszystkim wielbicielom pikantnych dań!
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 388
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 200
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 240
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 281
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 388
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 200
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 240
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 281
Składniki
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu. Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym. Smacznego!