Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam serdecznie na kolejną wypróbowaną zupkę w orientalnych klimatach. Polecam wszystkim wielbicielom pikantnych dań!
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu.
Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym.
Smacznego!
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 72
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 177
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 11
Przepyszne i bardzo proste w wykonaniu. Idealne na śniadanie czy deser. Warto...
Odsłon: 14
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 177
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 11
Przepyszne i bardzo proste w wykonaniu. Idealne na śniadanie czy deser. Warto...
Odsłon: 14
Składniki
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu. Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 2154
Szybka pomidorowa na rosole
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 233