Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam serdecznie na kolejną wypróbowaną zupkę w orientalnych klimatach. Polecam wszystkim wielbicielom pikantnych dań!
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2891
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 248
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 116
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2891
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 248
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 116
Składniki
Do garnka wlewamy rosół i podgrzewamy na małym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w talarki i podsmażamy na złoto na małej ilości oliwy po czym dodajemy do rosołu.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do wywaru wraz z zielonym groszkiem.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, octem, sosem rybnym hoisin i gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę i lekko odsączone tofu. Jeśli zupa jest dość wodnita możemy ją zagęścić rozpuszczając odrobinę mąki ziemniaczanej w 2-3 łyżkach stołowych wody w osobnym naczynku i dodając taką mieszankę do gotującej się zupy.
Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki lub kolendrą, płatkami chili i np. makaronem ryżowym. Smacznego!