Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerz takiego żurku rozgrzewa, poprawia humor.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Składniki
Boczek przełożyć do garnka. Zalać zimna wodą. Zacząć gotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny. Ugotować do miękkości. Wyjać mięso. Można pokroić i będzie do zupy lub zostawić na kanapki. Wywar przecedzić.
W garnku, na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę i pokrojony w kostkę czosnek. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbaskę i marchewkę pokrojoną w drobną kostkę, a także ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać.
Zalać wszystko wcześniej przygotowanym wywarem. Gotować do miękkości warzyw. Dodać zakwas z żytniej mąki z butelki. Gotować kolejne kilka minut. Dodać chrzan, majeranek, sól do smaku.
Zupę podawać z ugotowanymi na twardo jajkami i kleksem śmietany. Można dodać ugotowany wcześniej boczek, pokrojony na kawałki.
Smacznego.