Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać. W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie. Dodajemy przecier pomidorowy. Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.