Do góry

Zupy Przepis na:

Ryżanka smak dzieciństwa

Ryżanka smak dzieciństwa

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2847

Dodano:

Odsłon: 1342

To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci

Składniki

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 2 marchewki
  • szklanka ryżu
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • pieprz
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka kopru
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryżanka smak dzieciństwa

Przygotowanie

  1. Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać.
    W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie.
    Dodajemy przecier pomidorowy.
    Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
    Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń