Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4427
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 170
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20793
Składniki
Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać. W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie. Dodajemy przecier pomidorowy. Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.