Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prawdziwa duma Podkarpacia. Nic więc dziwnego, że Ewa Wachowicz przygotowała serwatczankę w odcinku poświęconym polskiej kuchni regionalnej. Ta wyjątkowa zupa z powodzeniem może konkurować z takimi klasykami jak rosół, pomidorowa lub żurek.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 80
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5536
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2592
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 80
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5536
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2592
Składniki
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.