Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to prawdziwa duma Podkarpacia. Nic więc dziwnego, że Ewa Wachowicz przygotowała serwatczankę w odcinku poświęconym polskiej kuchni regionalnej. Ta wyjątkowa zupa z powodzeniem może konkurować z takimi klasykami jak rosół, pomidorowa lub żurek.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 311
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 164
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 391
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1570
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 311
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 164
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 391
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1570
Składniki
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w słupki marchewki i pietruszki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać i podsmażyć. Dodać poszatkowaną kapustę. Po chwili dorzucić pokrojonego w plastry pora. Zalać ciepłym rosołem. Przykryć i dusić do miękkości.
Dodać serwatkę. Zabielić zahartowaną śmietaną. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany koperek i od razu zdjąć z ognia, by zielenina nie ściemniała.