Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 796
Dodano: 25.01.2018
Odsłon: 4640
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać wodę i mleko kokosowe (jeśli używamy), dodać pierś w kurczaka, 1 trawę cytrynową, liście limonki, połowę czosnku, pomidor, seler i sól. Doprowadzić do wrzenia, gotować 25 minut.
Wyjąć kurczaka z garnka, oczyścić z kawałków trawy cytrynowej. Pokroić w plastry u rozdrobnić widelcem. Pozostały bulion odcedzić z listków limonki i trawy cytrynowej, i odstawić na bok.
W mikserze zmiksować szalotki, imbir, kurkumę, nasiona kuminu, kolendry, czarnego pieprzu, pozostałą trawę cytrynową i czosnek na gładką masę.
Rozgrzać głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem na średnim ogniu, dodać zmiksowaną pastę, i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać ugotowany bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku sokiem z limonki.
W garnku ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić na bok.
W innym garnku kiełki fasoli zblanszować w gotującej się wodzie przez dwie minuty.
Makaron przełożyć do miseczek, zalać zupą i udekorować kiełkami, dymką, jajkiem, kolendrą i limonką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 25 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Taki talerzyk w sam raz teraz dla mnie.Po nim, to zdrowie wraca, a ta cholera co mnie męczy od paru dni zmyka za siedem gór ;)
Pyszna zupa, 6+ :D Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz