Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający bulion, jego zaletą jest to, że można go przyrządzić z mlekiem kokosowym lub bez.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2642
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 855
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2642
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 855
Składniki
Do garnka wlać wodę i mleko kokosowe (jeśli używamy), dodać pierś w kurczaka, 1 trawę cytrynową, liście limonki, połowę czosnku, pomidor, seler i sól. Doprowadzić do wrzenia, gotować 25 minut.
Wyjąć kurczaka z garnka, oczyścić z kawałków trawy cytrynowej. Pokroić w plastry u rozdrobnić widelcem. Pozostały bulion odcedzić z listków limonki i trawy cytrynowej, i odstawić na bok.
W mikserze zmiksować szalotki, imbir, kurkumę, nasiona kuminu, kolendry, czarnego pieprzu, pozostałą trawę cytrynową i czosnek na gładką masę.
Rozgrzać głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem na średnim ogniu, dodać zmiksowaną pastę, i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać ugotowany bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku sokiem z limonki.
W garnku ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić na bok.
W innym garnku kiełki fasoli zblanszować w gotującej się wodzie przez dwie minuty.
Makaron przełożyć do miseczek, zalać zupą i udekorować kiełkami, dymką, jajkiem, kolendrą i limonką.