Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający bulion, jego zaletą jest to, że można go przyrządzić z mlekiem kokosowym lub bez.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Składniki
Do garnka wlać wodę i mleko kokosowe (jeśli używamy), dodać pierś w kurczaka, 1 trawę cytrynową, liście limonki, połowę czosnku, pomidor, seler i sól. Doprowadzić do wrzenia, gotować 25 minut.
Wyjąć kurczaka z garnka, oczyścić z kawałków trawy cytrynowej. Pokroić w plastry u rozdrobnić widelcem. Pozostały bulion odcedzić z listków limonki i trawy cytrynowej, i odstawić na bok.
W mikserze zmiksować szalotki, imbir, kurkumę, nasiona kuminu, kolendry, czarnego pieprzu, pozostałą trawę cytrynową i czosnek na gładką masę.
Rozgrzać głęboką patelnię lub garnek z grubym dnem na średnim ogniu, dodać zmiksowaną pastę, i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać ugotowany bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i doprawić do smaku sokiem z limonki.
W garnku ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić na bok.
W innym garnku kiełki fasoli zblanszować w gotującej się wodzie przez dwie minuty.
Makaron przełożyć do miseczek, zalać zupą i udekorować kiełkami, dymką, jajkiem, kolendrą i limonką.