Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h.
Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą.
Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki.
Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem.
Podałam z jajem.
Smacznego :)
Warto urozmaicać menu swoje i rodziny, a także próbować nowych smaków. Deser,...
Odsłon: 3447
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 613
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19079
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3618
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5684
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 57
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 613
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19079
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3618
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5684
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 57
Składniki
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h. Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą. Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki. Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem. Podałam z jajem.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 146
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1057