Do góry

Zupy Przepis na:

Szczawiowa na mleku kokosowym

Szczawiowa na mleku kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 654 Ocena: 13060

Dodano:

Odsłon: 185

Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szczawiowa na mleku kokosowym

Przygotowanie

  1. Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h.
    Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą.
    Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki.

    Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem.

    Podałam z jajem.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 czerwca Musiała wybornie smakować,no ja niestety nie mogę szczawiu:( Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 12 czerwca Ciekawe połączenie smaków:mleko kokosowe i szczaw. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 10 czerwca od dziecka nie lubilam szczawiu, ale juz od dawna sie zbieralam aby zrobic cos ze szczawiu z nadzieja, ze moze smak mi sie zmienil, jak to czesto bywalo. Mysle, ze ten przepis doskonale sie do tego nadaje, gdyz zupka jest na pewno pyszna. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 09 czerwca Wygląda przepysznie, a z mleczkiem kokosowym nie jadłam :) Musi być pyszna :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń