Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8647
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17670
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8647
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17670
Składniki
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h. Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą. Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki. Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem. Podałam z jajem.
Smacznego :)