Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 628
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 628
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h. Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą. Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki. Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem. Podałam z jajem.
Smacznego :)