Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3799
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1313
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3799
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1313
Składniki
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h. Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą. Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki. Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem. Podałam z jajem.
Smacznego :)