Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowy wymiar ulubionej wiosennej zupy, zabielenie neutralizuje niekorzystne składniki szczawiu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wstawiłam mięso na bulion z zielem i liściem laurowym w litrze wody- wyparuje część. Indyk gotuje się 1,5 h. Po godzinie dodałam obrane i pokrojone w kostkę warzywa- ziemniaki w większą a warzywa w mniejszą. Gdy warzywa były miękkie dodałam mleko kokosowe i posiekany szczaw. Doprawiłam solą i pieprzem. Pogotowałam trzy minuty- szczaw będzie mięciutki. Zupa przygotowana bezpośrednio przed podaniem będzie słodkawa od warzyw i z nutą kwaskowego szczawiu. Przygotowana wcześniej cała przejdzie delikatnym kwaskowym smakiem. Podałam z jajem.
Smacznego :)