Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam dzień zalatany ponieważ segment kuchenny zawieszaliśmy, sprzątania było co nie miara ale zupka szybko ugotowana. Podam wam przepis bo podejrzewam że zechcecie z niego skorzystać ponieważ przygotowuje się ja w zaledwie trzydzieści minut. Cała rodzinka nakarmiona i szybko zupka zjedzona. Powiem wam w sekrecie że nie wiem jak wam ale mi zupy na szybko przygotowane wychodzą o bardziej smaczniejsze niż te takie dopieszczone.
Do garnka wlać trzy litry wody, dodać marchew pokrojona dowolnie, ziemniaki w kostkę oraz suszone warzywa. W czasie gotowania się warzyw wlać olej. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków oraz marchwi i suszonych warzyw.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować szczaw. Do miękkich ziemniaków i marchwi dodać cały szczaw a nawet dwa słoiczki jak ktoś ma ( jeśli z jednego słoiczka jest mało kwaśny można dodać kwasku cytrynowego według swego smaku ). W czasie gotowania się wywaru ze szczawiem, posłodzić zupę dodać przyprawę z solą i zagotować. Po chwili dodać całą śmietanę i zagotować.
Gdy zupa ze śmietaną gotuje się na wolnym ogniu wtedy przygotować jajka roztrzepać je widelcem. Wlać do gotującej się zupy szybko zamieszać i chwilkę zagotować, doprawić jeszcze według swego smaku. Ugotowana zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupkę można doprawić przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Zupa naprawdę wyszła bardzo smaczna o dziwo zniknęła cała tak rodzince posmakowała. Polecam serdecznie dla zapracowanych którzy chcą szybko zjeść gorący posiłek.
Tradycyjna pyszna polska zupa, czyli krupnik. Klasyka naszej kuchni.Jest bard...
Odsłon: 5156
Klasyka polskiej kuchni oraz wspomnień z dzieciństwa.Chyba każdy z nas uwielb...
Odsłon: 3436
Moja ulubiona bez mięsa najlepiej smakuje i szybko się gotuje ????.
Odsłon: 1802
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 286
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 9402
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 154
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 218
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 286
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 9402
Czasem mam lenia, czasem nie mam czasu, a czasem ktoś nagle się "zwali na gło...
Odsłon: 154
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 218
Składniki
Do garnka wlać trzy litry wody, dodać marchew pokrojona dowolnie, ziemniaki w kostkę oraz suszone warzywa. W czasie gotowania się warzyw wlać olej. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków oraz marchwi i suszonych warzyw.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować szczaw. Do miękkich ziemniaków i marchwi dodać cały szczaw a nawet dwa słoiczki jak ktoś ma ( jeśli z jednego słoiczka jest mało kwaśny można dodać kwasku cytrynowego według swego smaku ). W czasie gotowania się wywaru ze szczawiem, posłodzić zupę dodać przyprawę z solą i zagotować. Po chwili dodać całą śmietanę i zagotować.
Gdy zupa ze śmietaną gotuje się na wolnym ogniu wtedy przygotować jajka roztrzepać je widelcem. Wlać do gotującej się zupy szybko zamieszać i chwilkę zagotować, doprawić jeszcze według swego smaku. Ugotowana zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupkę można doprawić przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Zupa naprawdę wyszła bardzo smaczna o dziwo zniknęła cała tak rodzince posmakowała. Polecam serdecznie dla zapracowanych którzy chcą szybko zjeść gorący posiłek.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Zupy
Chłodnik litewski
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 187
Chłodnik z rzodkiewki
Idealny na upalne dni :)
Odsłon: 119