Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam dzień zalatany ponieważ segment kuchenny zawieszaliśmy, sprzątania było co nie miara ale zupka szybko ugotowana. Podam wam przepis bo podejrzewam że zechcecie z niego skorzystać ponieważ przygotowuje się ja w zaledwie trzydzieści minut. Cała rodzinka nakarmiona i szybko zupka zjedzona. Powiem wam w sekrecie że nie wiem jak wam ale mi zupy na szybko przygotowane wychodzą o bardziej smaczniejsze niż te takie dopieszczone.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 51
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 88
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 239
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 86
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 51
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 88
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 239
Składniki
Do garnka wlać trzy litry wody, dodać marchew pokrojona dowolnie, ziemniaki w kostkę oraz suszone warzywa. W czasie gotowania się warzyw wlać olej. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków oraz marchwi i suszonych warzyw.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować szczaw. Do miękkich ziemniaków i marchwi dodać cały szczaw a nawet dwa słoiczki jak ktoś ma ( jeśli z jednego słoiczka jest mało kwaśny można dodać kwasku cytrynowego według swego smaku ). W czasie gotowania się wywaru ze szczawiem, posłodzić zupę dodać przyprawę z solą i zagotować. Po chwili dodać całą śmietanę i zagotować.
Gdy zupa ze śmietaną gotuje się na wolnym ogniu wtedy przygotować jajka roztrzepać je widelcem. Wlać do gotującej się zupy szybko zamieszać i chwilkę zagotować, doprawić jeszcze według swego smaku. Ugotowana zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupkę można doprawić przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Zupa naprawdę wyszła bardzo smaczna o dziwo zniknęła cała tak rodzince posmakowała. Polecam serdecznie dla zapracowanych którzy chcą szybko zjeść gorący posiłek.