Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś miałam dzień zalatany ponieważ segment kuchenny zawieszaliśmy, sprzątania było co nie miara ale zupka szybko ugotowana. Podam wam przepis bo podejrzewam że zechcecie z niego skorzystać ponieważ przygotowuje się ja w zaledwie trzydzieści minut. Cała rodzinka nakarmiona i szybko zupka zjedzona. Powiem wam w sekrecie że nie wiem jak wam ale mi zupy na szybko przygotowane wychodzą o bardziej smaczniejsze niż te takie dopieszczone.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Do garnka wlać trzy litry wody, dodać marchew pokrojona dowolnie, ziemniaki w kostkę oraz suszone warzywa. W czasie gotowania się warzyw wlać olej. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości ziemniaków oraz marchwi i suszonych warzyw.
Jak już ziemniaki i marchew są miękkie przygotować szczaw. Do miękkich ziemniaków i marchwi dodać cały szczaw a nawet dwa słoiczki jak ktoś ma ( jeśli z jednego słoiczka jest mało kwaśny można dodać kwasku cytrynowego według swego smaku ). W czasie gotowania się wywaru ze szczawiem, posłodzić zupę dodać przyprawę z solą i zagotować. Po chwili dodać całą śmietanę i zagotować.
Gdy zupa ze śmietaną gotuje się na wolnym ogniu wtedy przygotować jajka roztrzepać je widelcem. Wlać do gotującej się zupy szybko zamieszać i chwilkę zagotować, doprawić jeszcze według swego smaku. Ugotowana zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupkę można doprawić przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Zupa naprawdę wyszła bardzo smaczna o dziwo zniknęła cała tak rodzince posmakowała. Polecam serdecznie dla zapracowanych którzy chcą szybko zjeść gorący posiłek.