Do góry

Zupy Przepis na:

Szybka zupa cebulowa

Szybka zupa cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 425

Smaczna, łatwa i zabierająca mało czasu. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 4 średnie cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • 2 litry bulionu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek przepuścić przez praskę, a cebule drobno pokroić. Obydwa warzywa przełożyć na patelnię i zeszklić na oleju. Bulion zagotować. Dodać do niego zeszklone warzywa i koncentrat pomidorowy. Gotować około 15 minut. Bułkę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Gotową zupę nalewać do miseczek i posypać grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń