Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 7391
Dodano: 19.02.2021
Odsłon: 347
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Warzywa i szalotki obrac i pokroic w paski lub plasterki. Odlozyc na pózniej zielenine z kopru wloskiego. Czosnek obrac i pokroic w drobna kostke. W rondelku rozgrzac oliwe z oliwek i podsmazyc wszystkie przygotowane skladniki.
Do warzyw dodac bulion, przecier pomidorowy, pastis, przyprawy i trochę soli. Gotowac na wolnym ogniu przez ok. 10 minut.
W miedzyczasie oczyscic filety rybne (np. dorsz, dorada, barwena, golec, plamiak) i malze. Wlozycć filety rybne do wywaru i gotowac na wolnym ogniu. W zaleznosci od ich grubości zajmuje to ok. 3-5 minut. Dosac równiez malze i gotowac nie dluzej niz 5 minut. Doprawic zupe sola i pieprzem.
Podawac zupe z drobno posiekana zielona pietruszka i zielenina kopru włoskiego. Chrupiaca bagietka jest doskonalym dodatkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Blog_Mydlo_i_Powidlo 20 lutegoZgłoś do usunięcia
Interesujący, niebanalny przepis:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 19 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszna zupa!1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 19 lutegoZgłoś do usunięcia
Ciekawa zupa.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 19 lutegoZgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy i smaczny przepis :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz