Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z pieczonej dyni jest naprawdę bardzo szybka – pod warunkiem, że masz w domu rozmaite “gotowce”, o których od dawna piszę i zachęcam do ich przygotowywania. Jeśli nie – proces gotowania zupy nieco się wydłuży, jednak nadal będzie to prosta i nieskomplikowana potrawa. Idealna na jesienny czy zimowy dzień – rozgrzewa i wprawia w dobry humor za sprawą użytych przypraw i słonecznego koloru.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Cebulę podsmaż na lekko złoto na maśle klarowanym (oleju kokosowym).
Umieść w garnku bulion, dynię, mus jabłkowy, wszystkie przyprawy i podsmażoną cebulkę (oraz opcjonalnie – ugotowanego ziemniaka – u mnie był wynikiem sprzątania lodówki), zagotuj i zmiksuj.
Dodaj mleko kokosowe, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gorącą zupę rozlej do miseczek i podawaj. Możesz przybrać ją jakimiś ostrymi elementami, jeśli biesiadnicy lubią jadać pikantne potrawy, nie jest to jednak niezbędne. Zupa jest wystarczająco aromatyczna i dobrze przyprawiona, nie spodziewaj się mdłego smaku!