Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka przeze mnie wyhodowanych boczniaków.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 181
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 181
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 326
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 97
Składniki
1. Marchew obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do wywaru rosołowego.
2. Grzyby kroimy w paseczki podłużne, również dodajemy do wywaru i dolewamy wody, jeżeli za mało mamy wywaru.
3. Doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, pieprzem, zielem angielskim, listkami laurowymi i maggi, gotujemy około 30 minut.
4. Po tym czasie rozpuszczamy masło, mieszamy z mąką i hartując dodajemy do zupy, wsypujemy majeranek i 5 minut gotujemy.
5. Zupa gotowa. 6.. Smacznego.