Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wariacja nt. jednej z moich ulubionych zup. Bulion na klasyczne pho należy gotować minimum dwie godziny. Niecierpliwi w szybciej niż godzinę, mogą ugotować pho, nie tracąc nic, z jego wyjątkowego aromatu napędzanego anyżem, goździkami i cynamonem.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 310
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 84
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 310
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 84
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać grzyby i smażyć przez 3-4 minuty, zdjąć z ognia, grzyby wyjąć.
W tym samym garnku smażyć cebulę, imbir i czosnek przez 3 minuty, dodać anyż, cynamon, goździki i kardamon. Smażyć 3 minuty, aż do uzyskania charakterystycznego zapachy przypraw. Do garnka dodać bulion, sos rybny i pastę sriracha. Gotować całość 15-20 minut. Całość przecedzić przez sitko, tak aby został „czysty” bulion. Ponownie bulion postawić na piecu, zagotować, dodać jarmuż i grzyby. Gotować 8-9 minut.
W międzyczasie ugotować makaron, wg przepisu na opakowaniu.
Zdjąć zupę z ognia, do miseczek nałożyć makaron, nalać zupę. Udekorować kolendrą i miętą, oraz posiekanym chili.