Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wariacja nt. jednej z moich ulubionych zup. Bulion na klasyczne pho należy gotować minimum dwie godziny. Niecierpliwi w szybciej niż godzinę, mogą ugotować pho, nie tracąc nic, z jego wyjątkowego aromatu napędzanego anyżem, goździkami i cynamonem.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać grzyby i smażyć przez 3-4 minuty, zdjąć z ognia, grzyby wyjąć.
W tym samym garnku smażyć cebulę, imbir i czosnek przez 3 minuty, dodać anyż, cynamon, goździki i kardamon. Smażyć 3 minuty, aż do uzyskania charakterystycznego zapachy przypraw. Do garnka dodać bulion, sos rybny i pastę sriracha. Gotować całość 15-20 minut. Całość przecedzić przez sitko, tak aby został „czysty” bulion. Ponownie bulion postawić na piecu, zagotować, dodać jarmuż i grzyby. Gotować 8-9 minut.
W międzyczasie ugotować makaron, wg przepisu na opakowaniu.
Zdjąć zupę z ognia, do miseczek nałożyć makaron, nalać zupę. Udekorować kolendrą i miętą, oraz posiekanym chili.