Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakochani w kuchni tajskiej łączymy kolejne smaki. Może nie wygląda, jednak smak nakreśli wyobrażenie tego, co nadzwyczajne.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 52
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1400
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35095
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 52
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1400
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35095
Składniki
Mięso oczyszczamy, kroimy w słupki (3x0,5-chybił trafił). Fasolę kroimy na 5 mm kawałki (bez linijki ;) ) Groszek łuskamy. Papryki kroimy w krążki. Marchew obieramy, kroimy w julenkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, po chwili fasolkę i groszek. Smażymy 3 min., dodajemy posiekany czosnek. Zalewamy sosem sojowym, przez chwilę dusimy. Zalewamy gorącym bulionem. Wlewamy sos ostrygowy, wrzucamy liście kaffiru oraz grzyby. Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone w słupki, cukier, ananasa z zalewą. Po chwili dorzucamy połamany makaron. Mieszamy. Gotujemy 5 min. Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, zagotowujemy. Podajemy z posiekaną dymką.