Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na orientalną zupę z batatów i soczewicy z dodatkiem oleju ryżowego. To pyszna i sycąca propozycja na obiad. Przepis pochodzi z 444. odcinka programu Ewa Gotuje.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 649
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 608
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 649
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 608
Składniki
Olej rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone bataty. Po chwili smażenia dodać posiekane cebule, następnie czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Przyprawić curry (najlepiej odsłonić trochę dna, wsypać przyprawę, prażyć przez chwilę a dopiero potem wymieszać). Zalać wywarem jarzynowym. Dodać sos sojowy. Zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Wsypać soczewicę. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać pomidory. Zabielić mleczkiem kokosowym. Gotować przez kilka minut. Zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z posiekaną papryczką chili, prażonymi płatkami migdałów, kolendrą i ryżem (w oddzielnym naczyniu).