Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na orientalną zupę z batatów i soczewicy z dodatkiem oleju ryżowego. To pyszna i sycąca propozycja na obiad. Przepis pochodzi z 444. odcinka programu Ewa Gotuje.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4408
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1355
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 336
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2319
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4408
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1355
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 336
Składniki
Olej rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone bataty. Po chwili smażenia dodać posiekane cebule, następnie czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Przyprawić curry (najlepiej odsłonić trochę dna, wsypać przyprawę, prażyć przez chwilę a dopiero potem wymieszać). Zalać wywarem jarzynowym. Dodać sos sojowy. Zetrzeć kawałek świeżego imbiru. Wsypać soczewicę. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać pomidory. Zabielić mleczkiem kokosowym. Gotować przez kilka minut. Zmiksować. Zakwasić sokiem z limonki.
Podawać z posiekaną papryczką chili, prażonymi płatkami migdałów, kolendrą i ryżem (w oddzielnym naczyniu).