Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania zupa z serków topionych z pieczarkami to poezja smaków, która z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie. Jest to delikatna i aksamitna zupa, idealna na przystawkę przed daniem głównym, może również stanowić wyśmienitą kolację. Nie wymaga dużego nakładu czasu i pracy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 523
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 523
Składniki
Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Do garnka wlewamy połowę gorącego bulionu i wrzucamy do niego pokrojone pieczarki po czym gotujemy około 5 minut. W misce umieszczamy serki topione i wlewamy do nich pozostały bulion. Całość blendujemy, miksujemy lub mieszamy trzepaczką do momentu aż ser się rozpuści a następnie wszystko wlewamy do bulionu z pieczarkami, mieszamy i gotujemy około 3 minuty.
Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy chochlę gorącej zupy i wszystko dokładnie razem mieszamy.
Na końcu zupę doprawiamy sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy zawiesinę ze śmietany całość dokładnie razem łączymy, doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Opłukaną i osuszona natkę pietruszki drobno siekamy. Tak przygotowaną zupę podajemy z grzankami i posiekaną natkę pietruszki.