Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania zupa z serków topionych z pieczarkami to poezja smaków, która z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie. Jest to delikatna i aksamitna zupa, idealna na przystawkę przed daniem głównym, może również stanowić wyśmienitą kolację. Nie wymaga dużego nakładu czasu i pracy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20193
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 801
Składniki
Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Do garnka wlewamy połowę gorącego bulionu i wrzucamy do niego pokrojone pieczarki po czym gotujemy około 5 minut. W misce umieszczamy serki topione i wlewamy do nich pozostały bulion. Całość blendujemy, miksujemy lub mieszamy trzepaczką do momentu aż ser się rozpuści a następnie wszystko wlewamy do bulionu z pieczarkami, mieszamy i gotujemy około 3 minuty.
Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy chochlę gorącej zupy i wszystko dokładnie razem mieszamy.
Na końcu zupę doprawiamy sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy zawiesinę ze śmietany całość dokładnie razem łączymy, doprowadzamy do wrzenia, po czym zdejmujemy z ognia. Opłukaną i osuszona natkę pietruszki drobno siekamy. Tak przygotowaną zupę podajemy z grzankami i posiekaną natkę pietruszki.