Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Zwykle gotuje się ja z rybich głów, jednak ja wolę przygotować ją całej ryby, by później cząstki ryby dodać do zupy.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2240
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 119
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 211
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2240
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 119
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 211
Składniki
Z ryby oraz włoszczyzny gotujemy na niewielkim ogniu wywar. Najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała. Gotujemy do czasu, aż ryba stanie się miękka, uważając jednak by się nie rozgotowała. Następnie wyciągamy rybę, a wywar przecedzamy przez gęste sito. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki. Z ryby usuwamy ości i rozdrabniamy na cząstki. Warzywa i rybę ponownie wrzucamy do wywaru. Zupę zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Na talerz nakładamy groszek ptysiowy i zalewamy gorącą zupą.