Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Zwykle gotuje się ja z rybich głów, jednak ja wolę przygotować ją całej ryby, by później cząstki ryby dodać do zupy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10114
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 719
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3962
Składniki
Z ryby oraz włoszczyzny gotujemy na niewielkim ogniu wywar. Najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała. Gotujemy do czasu, aż ryba stanie się miękka, uważając jednak by się nie rozgotowała. Następnie wyciągamy rybę, a wywar przecedzamy przez gęste sito. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki. Z ryby usuwamy ości i rozdrabniamy na cząstki. Warzywa i rybę ponownie wrzucamy do wywaru. Zupę zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Na talerz nakładamy groszek ptysiowy i zalewamy gorącą zupą.