Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Zwykle gotuje się ja z rybich głów, jednak ja wolę przygotować ją całej ryby, by później cząstki ryby dodać do zupy.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 60
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2353
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 60
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2353
Składniki
Z ryby oraz włoszczyzny gotujemy na niewielkim ogniu wywar. Najlepiej w odkrytym naczyniu, by zupa nie zmętniała. Gotujemy do czasu, aż ryba stanie się miękka, uważając jednak by się nie rozgotowała. Następnie wyciągamy rybę, a wywar przecedzamy przez gęste sito. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki. Z ryby usuwamy ości i rozdrabniamy na cząstki. Warzywa i rybę ponownie wrzucamy do wywaru. Zupę zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Na talerz nakładamy groszek ptysiowy i zalewamy gorącą zupą.