Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik jest jedną z nielicznych tradycyjnych zup gotowanych w polskich domach. Wystarczy zaledwie kilka składników, aby ją przygotować. Przepis jest szybki i prosty. Przygotowywany jest na wiele sposobów, bo istnieje sporo modyfikacji tego przepisu. Ja gotuję zawsze w/g tego przepisu. Jest bardzo zdrową, rozgrzewającą i sytą zupą dla domowników jak i gości lub znajomych.
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, obieramy wszystkie warzywa, myjemy, kroimy w kostkę,
dodajemy kość wędzoną, przyprawy, czosnek, cebulę i zalewamy 3 cm ponad warzywami wodą i gotujemy do miękkości.
20 minut po zagotowaniu, płuczemy 2 razy kaszę , odcedzamy i dodajemy do garnka aby wszystko się razem gotowało.
Jak jest wszystko miękkie, dosmaczamy i podajemy, dekorując pokrojoną natką pietruszki i odrobiną zielonego koperku.
Ja nie robię zasmażki, bo jest to i tak z powodu kaszy gęsta zupa, a mąki w zupie nie lubię.
Krupnik. Tradycyjna Polska zupa z kaszy perłowej, jęczmiennej, gryczanej bądź...
Odsłon: 2672
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 189
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 121
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 138
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 189
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 55
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 121
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 99
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek, obieramy wszystkie warzywa, myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy kość wędzoną, przyprawy, czosnek, cebulę i zalewamy 3 cm ponad warzywami wodą i gotujemy do miękkości.
20 minut po zagotowaniu, płuczemy 2 razy kaszę , odcedzamy i dodajemy do garnka aby wszystko się razem gotowało.
Jak jest wszystko miękkie, dosmaczamy i podajemy, dekorując pokrojoną natką pietruszki i odrobiną zielonego koperku. Ja nie robię zasmażki, bo jest to i tak z powodu kaszy gęsta zupa, a mąki w zupie nie lubię.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupy
Zupa krem z cukinii
Zupy
Zupa z botwinki
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 67
Szybka zupa fasolowa
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygot...
Odsłon: 113