Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuski klasyk. Niesamowicie prosta i smaczna zupa ziemniaczana, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis pochodzi z 456. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8428
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6805
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4658
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327209
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8428
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6805
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4658
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327209
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w plasterki pory. Po chwili smażenia zalać ciepłym rosołem. Przyprawić tymiankiem i majerankiem. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem. Można schłodzić i podawać na zimno.