Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuski klasyk. Niesamowicie prosta i smaczna zupa ziemniaczana, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis pochodzi z 456. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 114
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 383
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 287
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 63
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 114
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 383
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 287
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w plasterki pory. Po chwili smażenia zalać ciepłym rosołem. Przyprawić tymiankiem i majerankiem. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.
Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem. Można schłodzić i podawać na zimno.