Do góry

Zupy Przepis na:

Warzywna zupa z mięsem mielonym

Przepis dnia 2017-04-01
Warzywna zupa z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48873

Dodano:

Odsłon: 4462

Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce.

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 2 kalarepki
  • 1 pietruszka
  • 1 marchew
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 4 zielone szparagi
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1,4 l bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywna zupa z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym.
    Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń