Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2795
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 348
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2795
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 348
Składniki
Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorem i natka pietruszki.