Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam nietypowe danie. Są to kluski z drobiowej wątróbki na rosole. Jadłam je u bratowej podczas wizyty u Niej i mojego brata. Dla mnie była to nowość ale danie zasmakowało nam i oczywiście nie byłabym sobą gdybym ich nie przyrządziła. Co prawda wątróbka wyszła mi za gruba bo nie mam wprawy tak jak Krysia ale następnym razem będzie lepiej. Wątróbkę można zmielić na drobnych oczkach w maszynce.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 143
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 143
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Mąkę, wodę i jajka dokładnie wymieszać. Wątróbki za pomocą noża zetrzeć na desce ( błonki zostaną nam na desce ) lub zmielić na drobnych oczkach. Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać a następnie dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Masa ma być gęsta. Na gotujący się rosół kłaść łyżeczką małe porcje masy i gotować kluski od wypłynięcia około 15 minut. Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.