Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, zdrowa i bardzo sycąca zupa. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19717
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19717
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Składniki
Warzywa należy obrać, umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby przykryła warzywa i solimy dość obficie. Następnie włączamy na maksymalną moc do zagotowania. Kiedy woda zacznie się gotować zmniejszamy do połowy skali i gotujemy do zmięknięcia warzyw.
Po ugotowaniu doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową, imbirem suszonym i mielonym kardamonem. Dodajemy olej rzepakowy (najlepiej nierafinowany i tłoczony na zimno), albo oliwę. Wszystko blendujemy do momentu aż powstanie gładki krem.
Możemy tę zupę podać skropioną oliwą truflową, lub zwykłą oliwą extra virgin. Proponuję ją jeszcze posypać czarnuszką. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować taką zupę. Pozdrawiam i życzę smacznego!