Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, zdrowa i bardzo sycąca zupa. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4800
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7329
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4800
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7329
Składniki
Warzywa należy obrać, umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby przykryła warzywa i solimy dość obficie. Następnie włączamy na maksymalną moc do zagotowania. Kiedy woda zacznie się gotować zmniejszamy do połowy skali i gotujemy do zmięknięcia warzyw.
Po ugotowaniu doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową, imbirem suszonym i mielonym kardamonem. Dodajemy olej rzepakowy (najlepiej nierafinowany i tłoczony na zimno), albo oliwę. Wszystko blendujemy do momentu aż powstanie gładki krem.
Możemy tę zupę podać skropioną oliwą truflową, lub zwykłą oliwą extra virgin. Proponuję ją jeszcze posypać czarnuszką. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować taką zupę. Pozdrawiam i życzę smacznego!