Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, zdrowa i bardzo sycąca zupa. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6228
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1326
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6228
Składniki
Warzywa należy obrać, umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby przykryła warzywa i solimy dość obficie. Następnie włączamy na maksymalną moc do zagotowania. Kiedy woda zacznie się gotować zmniejszamy do połowy skali i gotujemy do zmięknięcia warzyw.
Po ugotowaniu doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową, imbirem suszonym i mielonym kardamonem. Dodajemy olej rzepakowy (najlepiej nierafinowany i tłoczony na zimno), albo oliwę. Wszystko blendujemy do momentu aż powstanie gładki krem.
Możemy tę zupę podać skropioną oliwą truflową, lub zwykłą oliwą extra virgin. Proponuję ją jeszcze posypać czarnuszką. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować taką zupę. Pozdrawiam i życzę smacznego!