Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425370
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10788
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425370
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10788
Składniki
1. Pora myję, osuszam, kroję bardzo drobno. Selera, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieram, myję i kroję w kostkę. Warzywa odstawiam na bok.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Smażę około 15 minut cały czas mieszając. Po tym czasie dodaję wcześniej przygotowane warzywa, koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe, zalewam wodą i doprawiam solą, pieprzem, kminkiem, papryką ostrą i gotuję 15 minut. 3. Na koniec dodaję umyte, oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki i wsypuję majeranek. Gotuję jeszcze 10 minut.
4. Zupa gotowa. 5. Smacznego.