Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzeje i wzmocni organizm.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 388
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11836
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 128
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 388
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11836
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 128
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 697
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, pokroić, włożyć do garnka, dodać grzyby i zalać 6 szklankami wody, posolić do smaku i gotowa prze pół godziny. Boczek pokroić, wytopić i zrumienić na niej posiekaną cebulę. Do gotującego się wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Zaciągnąć śmietaną, wlać żur i przed podaniem okrasić przysmażonym boczkiem i posypać zieleniną.