Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzeje i wzmocni organizm.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, pokroić, włożyć do garnka, dodać grzyby i zalać 6 szklankami wody, posolić do smaku i gotowa prze pół godziny. Boczek pokroić, wytopić i zrumienić na niej posiekaną cebulę. Do gotującego się wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Zaciągnąć śmietaną, wlać żur i przed podaniem okrasić przysmażonym boczkiem i posypać zieleniną.