Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzeje i wzmocni organizm.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1993
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2321
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1993
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2321
Składniki
Wykonanie: Włoszczyznę opłukać, pokroić, włożyć do garnka, dodać grzyby i zalać 6 szklankami wody, posolić do smaku i gotowa prze pół godziny. Boczek pokroić, wytopić i zrumienić na niej posiekaną cebulę. Do gotującego się wywaru wrzucić pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Zaciągnąć śmietaną, wlać żur i przed podaniem okrasić przysmażonym boczkiem i posypać zieleniną.