Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne niezmiennie kojarzą nam się ze śniadaniem na które bardzo często podawany jest żurek z białą kiełbasą lub jajkiem. Od pewnego czasu w moim domu na stałe zagościła zupa chrzanowa. Aromatyczna, pachnąca ziołami podawana z jajkiem na twardo oraz posypana szczypiorkiem. Najlepiej smakuje kiedy przygotujecie ją na bazie świeżego chrzanu, jednak jeśli zdecydujecie się chrzan ze słoiczka to zdecydowanie kupcie ten dobrej jakości.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6365
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6365
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Do dużego garnka z bulionem wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Do bulionu dodajemy chrzan oraz sól, pieprz i majeranek, a następnie mieszamy. Zupę zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypaną szczypiorkiem