Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne niezmiennie kojarzą nam się ze śniadaniem na które bardzo często podawany jest żurek z białą kiełbasą lub jajkiem. Od pewnego czasu w moim domu na stałe zagościła zupa chrzanowa. Aromatyczna, pachnąca ziołami podawana z jajkiem na twardo oraz posypana szczypiorkiem. Najlepiej smakuje kiedy przygotujecie ją na bazie świeżego chrzanu, jednak jeśli zdecydujecie się chrzan ze słoiczka to zdecydowanie kupcie ten dobrej jakości.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Do dużego garnka z bulionem wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Do bulionu dodajemy chrzan oraz sól, pieprz i majeranek, a następnie mieszamy. Zupę zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypaną szczypiorkiem