Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszcz robię zawsze w niedziele wielkanocną na obiad. Zupa ta u nas nazywana jest święconką, dlatego że wrzuca się do nie wędliny, chrzan i jajka z koszyczka wielkanocnego. Ja polecam zrobić ją nie tylko w święta, ale również na obiad w zwykły dzień. Barszcz jest wyborny, lekko chrzanowy, pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Składniki
Wodę wlewamy go garnka, dodajemy maślankę, barszcz biały z torebek, majeranek, liście laurowe i ziele angielskie.
Mieszamy, dodajemy pokrojone wędliny z koszyczka i doprowadzamy do wrzenia.
Do barszczu dodajemy również tarte warzywa,
chrzan oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Kiełbasę śląską kroimy w pół plastry i podsmażamy na oleju. Podsmażoną kiełbasę dodajemy do barszczu.
Wszystko gotujemy około 5 minut i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka.
Podajemy na gorąco z chlebem. Smacznego !!!