Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszcz robię zawsze w niedziele wielkanocną na obiad. Zupa ta u nas nazywana jest święconką, dlatego że wrzuca się do nie wędliny, chrzan i jajka z koszyczka wielkanocnego. Ja polecam zrobić ją nie tylko w święta, ale również na obiad w zwykły dzień. Barszcz jest wyborny, lekko chrzanowy, pyszny.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231947
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Wodę wlewamy go garnka, dodajemy maślankę, barszcz biały z torebek, majeranek, liście laurowe i ziele angielskie.
Mieszamy, dodajemy pokrojone wędliny z koszyczka i doprowadzamy do wrzenia.
Do barszczu dodajemy również tarte warzywa,
chrzan oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Kiełbasę śląską kroimy w pół plastry i podsmażamy na oleju. Podsmażoną kiełbasę dodajemy do barszczu.
Wszystko gotujemy około 5 minut i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka.
Podajemy na gorąco z chlebem. Smacznego !!!