Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny żurek z pulpecikami - zamiast kiełbasy polecam pulpeciki.
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1274
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 550
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5436
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 807
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1274
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 550
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5436
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 807
Składniki
1. Cebulę posiekać zeszklić na oleju. Do mięsa,dodać jajko,bułkę i zeszkloną cebulę.Wyrobić i doprawić do smaku.Uformować małe pulpeciki. 2. Zagotować około 1,5 litra wody dodać marchewkę i seler starte na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w wiórka dodać do wywaru razem z liściem laurowym,zielem angielskim i jałowcem. Doprawić do smaku solą,pieprzem,vegetą. Wrzucić pulpeciki i gotować 10 minut. 3.Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko 4. Do wywaru z warzywami wlać zakwas, dodać wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 15-20 minut na małym ogniu. 5. Żurek zabielić śmietaną,zagotować. Dodać boczek.