Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny żurek z pulpecikami - zamiast kiełbasy polecam pulpeciki.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4968
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1023
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7947
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2349
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4968
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1023
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7947
Składniki
1. Cebulę posiekać zeszklić na oleju. Do mięsa,dodać jajko,bułkę i zeszkloną cebulę.Wyrobić i doprawić do smaku.Uformować małe pulpeciki. 2. Zagotować około 1,5 litra wody dodać marchewkę i seler starte na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w wiórka dodać do wywaru razem z liściem laurowym,zielem angielskim i jałowcem. Doprawić do smaku solą,pieprzem,vegetą. Wrzucić pulpeciki i gotować 10 minut. 3.Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko 4. Do wywaru z warzywami wlać zakwas, dodać wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 15-20 minut na małym ogniu. 5. Żurek zabielić śmietaną,zagotować. Dodać boczek.