Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny żurek z pulpecikami - zamiast kiełbasy polecam pulpeciki.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
1. Cebulę posiekać zeszklić na oleju. Do mięsa,dodać jajko,bułkę i zeszkloną cebulę.Wyrobić i doprawić do smaku.Uformować małe pulpeciki. 2. Zagotować około 1,5 litra wody dodać marchewkę i seler starte na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w wiórka dodać do wywaru razem z liściem laurowym,zielem angielskim i jałowcem. Doprawić do smaku solą,pieprzem,vegetą. Wrzucić pulpeciki i gotować 10 minut. 3.Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć na chrupko 4. Do wywaru z warzywami wlać zakwas, dodać wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 15-20 minut na małym ogniu. 5. Żurek zabielić śmietaną,zagotować. Dodać boczek.