Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa, której nie może zabraknąć na śląskiej Wigilii pasjonata kuchni i jurora programu Family Food Fight - Adama Borowicza. Mistrz gotowania zdradza przepis na wigilijną zupę z suszonych grzybów.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 446
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 151
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1121
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 450
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1250
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 446
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 151
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1121
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 450
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1250
Składniki
Suszone grzyby opłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, zalewamy w garnku ciepłym bulionem i odstawiamy do namoczenia, najlepiej na całą noc.
Kolejnego dnia szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy obraną i startą na tarce marchewkę. Podsmażamy przez około dwie minuty, po czym dodajemy zioła. Mieszając co chwilę, podsmażamy przez około minutę.
Wlewamy do garnka namoczone grzyby wraz z bulionem. Zagotowujemy je na dużym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i wciąż, mieszając, gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Zupę odstawiamy z ognia i miksujemy z dodatkiem natki pietruszki oraz śmietanką. Gotowe!