Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa, której nie może zabraknąć na śląskiej Wigilii pasjonata kuchni i jurora programu Family Food Fight - Adama Borowicza. Mistrz gotowania zdradza przepis na wigilijną zupę z suszonych grzybów.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 791
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 791
Składniki
Suszone grzyby opłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, zalewamy w garnku ciepłym bulionem i odstawiamy do namoczenia, najlepiej na całą noc.
Kolejnego dnia szklimy na oleju drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy obraną i startą na tarce marchewkę. Podsmażamy przez około dwie minuty, po czym dodajemy zioła. Mieszając co chwilę, podsmażamy przez około minutę.
Wlewamy do garnka namoczone grzyby wraz z bulionem. Zagotowujemy je na dużym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i wciąż, mieszając, gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Zupę odstawiamy z ognia i miksujemy z dodatkiem natki pietruszki oraz śmietanką. Gotowe!