Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa, właściwie to taki rybny rosół. Zamiast grzanek można do niej dodać malutkie pulpeciki rybne.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 167
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 870
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 656
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 167
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 870
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 656
Składniki
Do dużego garnka wkładamy obraną i pokrojoną włoszczyznę (poza cebulą), karpie kręgosłupy i dobrze oczyszczone głowy (Uwaga: najpierw należy usunąć z nich oczy i skrzela). Zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogniu, zagotowujemy i następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 2 godzinki.
W trakcie gotowania należy ciągle zbierać z wierzchu "szumy". Na pół godziny przed końcem dodajemy opieczone na palniku cebule. Zupę przecedzamy przez gęste sito i doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy grzanki i zalewamy gorącą zupą.