Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa, właściwie to taki rybny rosół. Zamiast grzanek można do niej dodać malutkie pulpeciki rybne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1646
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2661
Składniki
Do dużego garnka wkładamy obraną i pokrojoną włoszczyznę (poza cebulą), karpie kręgosłupy i dobrze oczyszczone głowy (Uwaga: najpierw należy usunąć z nich oczy i skrzela). Zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogniu, zagotowujemy i następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 2 godzinki.
W trakcie gotowania należy ciągle zbierać z wierzchu "szumy". Na pół godziny przed końcem dodajemy opieczone na palniku cebule. Zupę przecedzamy przez gęste sito i doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy grzanki i zalewamy gorącą zupą.