Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na wigilijny barszcz mojej Mamy, który- za sprawą suszonych grzybów- pachnie lasem, zeszkloną cebulką, soczystymi burakami, majerankiem, listkiem laurowym. Do niego wkrawana jest marchewka w słupki, co także czyni go innym, niż zazwyczaj. Mama serwuje go z delikatnymi i rozpływającymi się w ustach pierogami, ja zdecydowałam się na sakiewki z ciasta francuskiego z farszem z kapusty kiszonej i leśnych grzybów.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 46
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5701
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39374
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 46
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5701
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39374
Składniki
Ugotować wywar z włoszczyzny, buraków, ziela angielskiego i liścia laurowego pamiętając, że należy go odszumować i dopiero wtedy dorzucić kostkę rosołową i sól. Wywaru powinno być do 2 litrów. Miękkie buraki wyciągnąć, przestudzić, jednego lub półtora zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obraną marchew pokroić w słupki i ugotować w wywarze, dorzucić startego buraka, farsz, wsypać barszcz z torebki, dodać ocet, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Zagotować. Można wcisnąć ząbek czosnku. Podawać z pierogami, uszkami, krokietami lub sakiewkami z ciasta francuskiego z farszem grzybowo - kapuścianym. Smacznego.
Recycling: buraki, które zostaną, można wykorzystać do przygotowania surówki lub zjeść ugotowane i lekko osolone. Mają dużo witamin i wspomagają odchudzanie.