Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczyku. Jako, że w Wigilie nie jadamy żadnych mięs barszczyk jest postny na warzywach i suszonych prawdziwkach. Do tego paszteciki, krokiety czy pierogi no i obowiązkowo uszka. I gotuję go cały gar a potem mamy do popijania przez święta. Ale muszę kiedyś w końcu zrobić barszcz kiszony bo podobno jest super a jakoś co roku nie mogę się zebrać i ukisić.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244509
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244509
Składniki
Przygotować dwa garnki. Do jednego wlać 2 l wody, dodać obrane i umyte warzywa czyli marchew, por, seler i pietruszkę. Dodać suszone prawdziwki i przyprawy oprócz octu i majeranku i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Dodać majeranek, zagotować. Buraki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucić do drugiego garnka, wlać 2,5 l wody dodać kilka łyżek octu i zagotować. Wyłączyć ogień. Z wywaru warzywnego wyjąć marchew, por, pietruszkę i seler ( można pokroić, dodać majonezu i zrobić szybką sałatkę ) i do tego garnka przez sitko przelać wywar buraczany. Odstawić na kilkanaście minut do przegryzienia się smaków i w miarę potrzeby jeszcze doprawić. Barszczyk ma mieć słodko, kwaśno pikantny smak. Podawać z pasztecikami, pierogami lub krokietami na wigilijną kolację.