Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa przygotowana na bazie udek z kurczaka, marchewki, pietruszki i selera naciowego, z dodatkiem soku z cytryny to idealne wiosenne danie. Zupę przygotujecie błyskawicznie i bez trudu, a jej nietypowy smak i kremowa konsystencja z pewnością Was zachwyci. Przepis pochodzi z 509. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Składniki
Udka włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 1 ½ l), posolić i doprowadzić do wrzenia. W tym czasie opalić cebulę.
Gdy wywar się zagotuje zdjąć szumowiny. Dodać pokrojoną w kostkę włoszczyznę, cebulę oraz czosnek. Przykryć i ponownie zagotować.
Dorzucić pokrojone łodygi selera naciowego. Wsypać ryż. Gotować pod przykryciem na małym ogniu aż ryż zmięknie.
Z zupy wyłowić udka i cebulę. Mięso oddzielić od kości, pokroić na mniejsze kawałki i z powrotem wrzucić do wywaru.
Do śmietany dodać żółtka. Roztrzepać. Wlać sok z cytryny. Wymieszać, zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zdjąć z kuchenki, dorzucić drobno posiekany koperek i od razu podawać.