Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę opłukałem , usunąłem zniszczone liście , poszatkowałem. Obrałem marchewkę , pokroiłem w krążki . Zagotowałem bulion , wrzuciłem do niego ziemniaki , liść laurowy , ziele angielskie podgotowałem ok. 20 minut. Po tym czasie dodałem kapustę i gotowałem ok. 20 minut z uchylona pokrywką , żeby pozbyć się intensywnego zapachu wywaru z kapusty. Dodałem marchew , kalarepkę i gotowałem kolejne 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę połączyłem ze śmietaną i kilkoma łyżkami wywaru , po zahartowaniu dodałem do zupy , intensywnie mieszając . Wsypałem groszek. Zupę doprowadziłem do wrzenia , zdjąłem z ognia , przyprawiłem solą , pieprzem , posypałem szczypiorem i koperkiem. Do zupy można podać oddzielnie ugotowane ziemniaki ( u mnie ugotowane w zupie ).